Fakturera utan eget företag – hos Cool Company

Postat

Vill du kunna fakturera men tycker att det verkar bökigt att starta ett eget företag? Då är Cool Company tjänsten för dig. Med Cool Companys hjälp slipper du tråkig bokföring vilket ger dig mer tid och fokus på det du kan bäst, ditt jobb! Kanske är det något för dig?
 

Egenanställning är en global trend – passar det dig?
Egenanställning är en effektiv strategi för dig som vill kunna fakturera utan att behöva starta eget företag. Med en egenanställning erbjuds du möjligheten till att fakturera kunder utan att ha ett eget företag. Istället ansluter du dig till ett egenanställningsföretag.

I många branscher såsom media, bygg och IT är det mer vanligt att arbeta via egenanställningsföretag och även inom vården börjar det bli populärt. Intresset har ökat kraftigt och enligt en undersökning från Novus så ökade antalet egenanställda med hela 50 procent under 2015. Så passar det inte dig att jobba som anställd men du vill heller inte driva ett eget företag – då kanske du ska bli egenanställd?

Att jobba som egenanställd är ett smart sätt för dig att testa din affärsidé och ta de första kliven i din roll som entreprenör. Det bästa är att det är enkelt att komma igång och risken är minimal. Du sköter själv din verksamhet, arbetsdagar och belastning utifrån dina egna förutsättningar vilket gör att du kan koncentrera dig på din specialitet och dina kunder, så vad väntar du på? Gör slag i saken och anställ dig själv som egenanställd!

Få försäkring och trygghet som egenanställd
Hos Cool Company är du försäkrad dygnet runt när du är ute och arbetar. En
avgörande fråga för många som väljer att bli egenanställda är hur försäkringar och
trygghet hanteras. Att fakturera utan företag, javisst! Men vad händer med mig som
egenanställd om olyckan är framme och jag orsakar någon skada när jag är ute på
uppdrag? Eller om jag själv blir skadad? Hur är jag försäkrad som egenanställd frilans?

Vi på Cool Company förstår att det kan kännas lite osäkert att börja med något nytt
och driva en verksamhet som egenanställd. Därför vill vi erbjuda marknadens bästa försäkringar för egenanställda. Det är en trygghet och säkerhet som alltid ingår i den vanliga avgiften du betalar för Cool Companys tjänst. Dessutom kan du komplettera med ytterligare försäkringar om du skulle önska. Det är du som individ som bestämmer.

Din försäkring som alltid ingår hos Cool Company är uppdelad i två huvuddelar –
en personförsäkring som skyddar dig som individ samt en ansvarsförsäkring som skyddar dig om du skulle orsaka en olycka eller skada när du är ute på uppdrag hos din kund. För våra personförsäkringar samarbetar vi med Movestic Liv & Pension.

Få fler kunder genom Cool Companys Marketplace
På Cool Company ger vi våra egenanställda en möjlighet att annonsera på vår sajt! Detta för att hjälpa dig i din marknadsföring. Det ingår i paketet som egenanställd och många får nya uppdrag genom vår Marketplace. Bland våra kunder hittar du de flesta yrken inom allt från administration, ekonomi, bygg, foto/film, media, podcaster, marknadsföring, IT, journalister, författare, Youtubestjärnor med flera.

Säg hej till våra egenanställda
idag har fler än 13 000 privatpersoner fakturerat genom Cool Company. Intresset för egenanställning växer varje dag och vi ser ständigt nya, spännande yrken dyka upp bland dem som använder våra tjänster. Vill du läsa deras berättelse? Vi kallar detta för #Mycoolstory. Här kan du läsa om de egenanställda och hur det fungerar för några av våra frilansande specialister som använder Cool Company och fakturerar utan företag.

Egenanställning hos Cool Company – steg för steg

  1. Du fakturerar utan eget företag genom Cool Company för ett arbete du utfört och ska ha betalt för av din kund.
     
  2. Under tiden du utför arbetet är du anställd av Cool Company som tar arbetsgivaransvaret: ser till att du är försäkrad, hanterar dina skatter, avgifter och moms samt betalar ut din lön.
     
  3. Du driver din verksamhet på egen hand, skaffar kunder, utför uppdrag, förhandlar och sätter priset för dina tjänster och uppdrag.
     
  4. Du använder Cool Companys webbaserade plattform och rådgivning för att fakturera och utveckla din verksamhet som egenanställd. När du vill, hur ofta du vill.
     
  5. Du jobbar med det du vill, slipper administration och krångel och du betalar först när din kund har betalat sin faktura till dig. Svårare än så är det inte att driva verksamhet som egenanställd – som frilans, entreprenör och specialist! Klicka och upptäck möjligheterna med egenanställning. Du kommer igång direkt!

Om Cool Company och egenanställning
Du behöver inte starta ett eget företag för att kunna frilansa – vi blir din arbetsgivare när du utför uppdragen. Vi tar hand om administrationen, betalar in skatter och avgifter åt dig som är egenanställd. Det betyder att du jobbar, tjänar pengar och fakturerar utan eget företag genom Cool Company.

Vi vill att våra egenanställda ska vara trygga och försäkrade. Därför är alla egenanställda alltid försäkrade när de arbetar. Vi står för arbetsskade- och grupplivförsäkring, samt erbjuder ansvarsförsäkring och tilläggsförsäkringar. Våra lättanvända system ger en enkel möjlighet till kontroll online över dina fakturor, lönespecifikationer, betalningsstatus, kund- och artikelregister med mera. Bra att veta är att vår tjänst fungerar i mobil, surfplatta och dator!

Erbjudande från Cool Company
Du som är kund hos Hemsida24 och vill bli egenanställd får 10% rabatt på avgiften hos Cool Company. För att ta del av rabatten anger du koden: COOLHEMSIDA (du betalar då 5,48% istället för ordinarie pris 5,98 i avgift).
Rabatten gäller tom 2017-04- 26.
 

(Ta del av rabatten)

Följ Cool Company på Instagram
För att följa våra egenanställdas #mycoolstory! Eller vill du veta mer om Cool
Company och vår tjänst via #acoolstory?

Har du frågor till Cool Company?
Kontakta Cool Companys kundsupport via telefon (010-330 30 11) eller maila oss på
info@coolcompany.com.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med din egenanställning!
 

// Hälsningar
Cool Company

Postat Kategorier Okategoriserade